17. Januar 2017

Praktisk oplysninger til alle deltagerne

I går, mandag den 16. januar, sendte vi en mail til alle deltagerne med praktiske informationer. Der er både et brev til dine forældre og en flyer med en masse praktiske informationer. Hvis du er gået videre til de regionale mesterskaber, men IKKE har fået mailen med de praktiske oplysninger, så er det fordi den mailadrese vi har på dig ikke virker. Derfor skal du sende en mail til info@dmifagene.dk og skrive at du ikke har fået oplysningerne. Det er vigtigt vi kan få fat i dig. 

Du kan finde alle oplysningerne lige HER


18. November 2016

Skolekvalifikationen er forlænget til 30. november

Vi har besluttet at forlænge muligheden for at deltage i skolekvalifikationen til onsdag den 30. november. 
Held og lykke i DM i Fagene.


16. November 2016

Deltager I som hold?

Husk at når I deltager som hold, anbefaler vi at I er mellem 8 og 12 elever på et hold.

Hvis du kilkker på "Tilmelding" i menuen, kan du se, hvordan man opretter et hold, og hvordan man kommer igang med at deltage i skolekvalifikationen som hold.

Når I deltager i skolekvalifikationen, skal I være samlet om én computer, hvor I i fællesskab løser opgaverne. Opgaverne vil være blandede opgaver, hvor der både indgår dansk, matematik og idræt.


3. November 2016

Hvad er forskellen på træningsopgaver og skolekvalifikationsopgaven?

Er du forvirret over, hvad du skal gøre for at deltage i DM i Fagene? Så se her. Det er faktisk ret let!

Frem til den 18. november kan du deltage i skolekvalifikationen. Fra forsiden af dmifagene.dk kan du klikke på banneret "Deltag nu i Skolekvalifikationen". Det skal du gøre for at tage skolekvalifikationsopgaven, både hvis du deltager alene i dansk, matematik eller idræt, og hvis du deltager sammen med dit hold. Hvis du klarer det godt i skolekvalifikationen, går du videre til de regionale mesterskaber.

HUSK, at du kun kan deltage i skolekvalifikationen én gang. Derfor er det en god idé at øve dig med træningsopgaverne og ekspertrådene først, men det er ikke et krav.

Træningsopgaverne finder du også på forsiden af dmifagene.dk. Du kan øve dig i træningsopgaverne, så mange gange du vil. Du kan også se videoer med ekspertråd, der kan hjælpe dig med at blive klar til at tage skolekvalifikationsopgaven. Ekspertvideoerne finder du også på forsiden af dmifagene.dk.

Både træningsopgaver og ekspertråd er ikke et krav for at du kan gå videre i DM i Fagene, men det er skolekvalifikationsopgaven. Den skal du besvare for at have mulighed for at gå videre til de regionale mesterskaber i januar.

Har du spørgsmål, skal du bare ringe til vores hotline på: 70 22 06 33 eller sende os en mail på info@dmifagene.dk


2. November 2016

Vil du tjekke eller ændre dine oplysninger?

Hvis du gerne vil ændre nogle af dine oplysninger, f.eks. din e-mailadresse, så kan du gøre, det ved at klikke HER. Du skal logge ind -> Klikke på "DM i Fagene menu" og herefter "Brugeroplysninger".


28. oktober 2016

DM i Fagene er kickstartet

Onsdag den 26. oktober blev DM i Fagene kickstartet med en stor event på Nørre Fælled skole i København. I skolegården var der stillet tre fagstationer op. En for hver af de tre fag, dansk, matematik og idræt, som er de fag, man kan deltage i i årets mesterskaber. Elever fra skolens 8. klasser var inddelt på hold og dystede mod hinanden ved de tre fagstationer. I matematikstationen, skulle der sorterers forskellige slags pasta, ud fra kriterier, som pris, efterspørgsel osv. I Dansk skulle der laves en reklamevideo for én af de 17 FN verdensmål, og i Idræt blev der byggede med mælkekasser på tid.

Ud over eleverne deltog repræsentanter fra konsortiet bag DM i Fagene, og alle fik en smagsprøve på, hvordan de forskellige konkurrencer kommer til at se ud.

Foreningen Danske Skoleelever står i spidsen for DM i Fagene og formand Jens Vase er glad for, at der nu bliver sat fokus på de stolte nørder i skolen. ”Ofte er det ikke særligt sejt at være dygtig i skolen, og nogle steder bliver der ligefrem set ned på dem, der går op i, hvad de lærer i de forskellige fag. Derfor er jeg rigtig glad for initiativet til DM i Fagene. Jeg håber, at det kan være med til at sætte fokus på, at det faktisk er fedt at blive dygtigere i skolen.” siger Jens Vase.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby deltog også i eventet. I videoen kan du få et indtryk af stemningen fra dagen, og se interview med både undervisningsministeren og Jon Skålerud fra Dansk Supermarked. Dansk Supermarked er nemlig en af de virksomheder, som støtter op om DM i Fagene og bl.a. leverer cases til de regionale mesterskaber og landsmesterskabet.


24. oktober 2016

Så er skolekvalifikationen startet

I dag er skolekvalifikationen startet. Det betyder at du i de næste fire uger, helt frem til den 18. november, kan deltage i skolekvalifikationen. Du kan tage træningsopgaver, hvor du kan øve dig, og se videoer med ekspertråd og selvfølelig deltage i skolekvalifikationen.

Under menupunktet "Deltag NU!" kan du få gode råd i de såkaldte ekspertråd og øve dig med træmningsopgaverne. Når du føler dig helt klar, skal du klikke på banneret "Deltag i Skolekvalifikationen". Skolekvalifikationsopgaven tager lidt længere tid end træningsopgaverne. Et godt råd er, at du gør dig umage, da du kun kan tage skolekvalifikationsopgaven én gang. Hvis du klarer dig godt i skolekvalifikationsopgaven, går du videre til de regionale mesterskaber, som bliver afholdt i starten af januar.


15. september 2016

Bliv Frontløberelev og deltag i konkurrencen om fede præmier 

Som frontløberelev skal du få dine klassekammerater og andre elever fra din skole til at tilmelde sig DM i Fagene. Du er i konkurrence med andre frontløberelever om at få flest til at tilmelde sig. Der er fede præmier på højkant.

Hvis du synes, det lyder fedt, så skriv en mail med dit navn, klasse og mobiltelefon nr. til info@dmifagene.dk - skriv "frontløberelev" i emnefeltet.

Sidste frist for at tilmelde sig som frontløberelev er mandag den 24. oktober.


1. september 2016

Hvordan tilmelder man sig som hold? 

Det er et spørgsmål, vi får fra mange. Det er faktisk ret let.

Se hvordan du opretter et hold, og hvordan du tilmelder dig et hold, der allerede er oprettet HER