Podcast - DSECast

  • DSEcast Sæson 2, Episode 2! by Silke, Liv, Johannes og Toke
    Lyt med i denne uge, hvor at vi snakker om Bestyrelsens første tid, og om de kommende AktivWeekender!
    Oprettet: 2014-09-12 06:15:34
  • SEKcast, Sæson 2, Episode 1! by Jonas, William, Carl, Kate, Johannes og Toke
    Johannes og Toke har fået besøg af kompetence teamet, der er info, grin og Kate quacker der ud af!
    Oprettet: 2014-08-29 11:55:54
Udskriv

Mod til at Mene

Igennem skolens 200 år lange historie siden 1814, har eleverne spillet en vital rolle i udviklingen. Igennem demonstrationer, taler, og lobbyarbejde har eleverne op gennem det 20. århundrede skridt for skridt tilkæmpet sig retten til at være en del af skolens konstante forandring, hjulpet på vej af lærere, ledere og politikere. Denne udvikling kulminerede i dannelse af en række landsdækkende elevorganisationer, som for 10 år siden blev til organisationen Danske Skoleelever. I dag arbejder Danske Skoleelever for at varetage elevernes interesser, og forsat sørge for, at vores stemmer bliver hørt i spørgsmål om skolen. Denne udvikling vil Danske Skoleelever i samarbejde med Skole i 200 år og Avisen i Undervisningen gerne fejre i år, hvor undervisningspligten fylder 200.

Derfor igangsætter vi en konkurrence, hvor elevernes meninger er i front. Sideløbende med Nyhedsugen i uge 43, 44, 45 og 46, som i år har temaet MOD, har alle elever mulighed for at skrive et kort debatindlæg over emnet ’Mod til at Mene’. Her skal de reflektere over, hvordan elevernes mod til at mene og udtrykke deres meninger, har været med til at forme den skole, de går i dag, og hvilke forandringer, de gerne vil opnå med deres meninger. Debatindlægget skal være mellem 300 og 400 ord langt, og skal uploades på en dertil indrettet side på www.skoleelever.dk, hvor man også kan læse, og få inspiration fra, andre elevers indlæg.

Indlæggene vil efterfølgende blive bedømt af et dommerpanel, bestående af eksperter inden for sprog, politik og debat. Vinderen vil ud over en præmie, få sit indlæg trykt i Dagbladet Politiken, lige som der vil blive udnævnt vindere af konkurrencens anden- og tredjeplads.

Hvis du gerne vil have mere information om konkurrencen, vil der i løbet af september blive lagt en vejledning til at skrive et debatindlæg op på denne side, som du kan få inspiration fra. Ligeledes vil der være historiske eksempler på sager, hvor eleverne konkret har været med til at påvirke deres skolegang, og hvordan skolen så ud for en almindelig elev i gamle dage. Derudover vil det være muligt at finde fem startspørgsmål/temaer, som du kan bruge som hjælp til at komme i gang med dit indlæg. Ligeledes vil dommerne i dommerpanelet og præmierne til de tre vindere blive offentliggjort på siden i løbet af september.

Vi håber på at modtage en masse meningsfulde og modige indlæg. God Nyhedsuge!

Udskriv

Intensiv 2014

I sidste uge afholdt DSE sin årlige sommercamp Intensiv, og den var igen i år en stor succes. Det var dejligt at se så mange dedikerede og aktive elever fra hele landet! Her på sekretariatet synes vi alle at arrangementet er gået fejlfrit, men hvad synes de reelle deltagere egentligt?

Udskriv

Nyt år, ny skole

Nu er sommerferien forbi. Baderingen, og de trekantede is er for en tid lagt væk, for at gøre plads til en ny form for skole, da reformen nu officielt er gået i gang. Samtidigt med at alle skoleeleverne er tilbage på deres pladser, er Danske Skoleelevers arbejde atter i gang for alvor! 

Udskriv

Internationalt besøg i Norge: Dagbog, dag 1 & 2

Sekretariatsfrivillig Jannik Vandborg, og kommende sekretariatsfrivillig Carl Wengel Grauballe er i disse dage, oppe i Norge for at besøge vores norske kollegaer (Elevorganisasjonen) til deres årlige stormøde, Elevtinget. Du kan her følge deres oplevelser.

Udskriv

Året der gik: 2013!

Nu er 2013 ved at runde af, og det har været et spændende år for DSE. Reformen, lockouten, og i det hele taget tumult er det som har præget dette år.
Her får du 3 DSE’eres mening om 2013!

Udskriv

Formandsfredag - Formand: De dygtigste må klare sig selv

I den danske folkeskole er vi gode til at undervise den gennemsnitligt dygtigt faglige elev. Men vi er ikke gode til at lave skole for eleverne der er rigtig dygtige. Vi udfordre slet ikke de dygtigste elever nok i skolen og der bliver færre og færre af dem. Det skal vi gør noget ved og jeg mener vi skal bruge et mentalitetsskift før at det kan ske.

Udskriv

Carl i praktik hos Danske Skoleelever

Carl Wengel Grauballe, som til daglig går i 9. klasse på Vejgaard Øster Skole har været en uge i praktik på Danske Skoleelevers sekretariat. Læs her om hans oplevelser, og udfordringer i løbet af ugen!

Udskriv

KV'13 - i din region!

Kommunevalget 2013 nærmer sig med hastige skridt, og politikerne ude i kommunerne har mere travlt end nogensinde med at sikre valgstemmer og udbrede deres politik. Nu kunne man jo umiddelbart tænke, at det er lidt underligt at vi I Danske Skoleelever har en interesse i kommunalpolitik - men det er der en særlig grund til! Vi er dit, elevens, talerør højere op i systemet - til politikerne. Derfor skal vi også have kontakt med disse politikere. Derudover er noget som et kommunevalg en rigtig god måde at få skabt noget reklame for sin region så man kan få flere medlemmer, og bedre kontakter til at skulle lave spændende ting i fremtiden. 

 

DSE | Agerskellet 3 | 8920 Randers NV | Tlf. 70 22 00 33 | Fax 70 22 04 33 | CVR. 16156701 | E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Copyright © 2012 Danske Skoleelever, all rights reserved. Webmaster: Robert Holst Andersen