3. marts 2017

Vinderne af 2 x biografoplevelser

I tirsdags var der frist for at besvare det elektroniske spørgeskema, vi har sendt til alle deltagere. I blandt alle, der deltog i evalueringen og skrev deres mailadresse, har vi trukket lod om 2 X biografoplevelser med slik, popcorn og sodavand til en værdi af 289 kr. pr. gavekort. 

De heldige vindere er:
Astrid James Madsen fra Borup privatskole i Ringsted og Cecilie Dithmer Holst fra Svendstrup skole ved Aalborg. 
Begge vindere er kontaktet direkte. 

Der er rigtig mange, som har svaret på spørgeskemaet, og det er vi super glade for. Mange tak! Det er en stor hjælp i arbejdet med at udvikle DM i Fagene.


10. Februar 2017

Oplev stemningen til de regionale mesterskaber og landsmesterskabet

Vi har sammensat en lille video fra den 3. februar, hvor de regionale mesterskaber og landsmesterskabet løb af stablen i Nørresundby Idrætscenter. 

 


8. Februar 2017

Opgavesæt og undervisningsmateriale på vej

Der er flere både, elever og lærere, som har henvendt sig til os og spurgt om det er muligt at få de opgaver, som deltagerne arbejede med til de regionale mesterskaber og landsmesterskabet. I øjeblikket arbejder vi på at samle alle opgaverne i et hæfte, som bliver tilgængeligt her på hjemmesiden ultimo marts. Tanken med hæftet er at det både kan bruges af elever, der vil prøve kræfter med de spændende opgaver deltagerne fra DM i Fagene i år har været igennem, men også at det kan indgå som en del af undervisningen. Netop derfor kommer det til at være tydeligt, hvordan opgaverne passer til Fælles Mål, samt lærerevejledninger m.v. så det er let at medtage i undervisningen. 


3. Februar 2017

Her er vinderne af DM i Fagene 2016/17

1.000 tak for en rigitg god dag til alle deltagere, tilskuere, dommere og alle andre, der har været med til at gøre det allerførste DM i Fagene til en succes! Det har været en dag fuld af liv, koncentration, glæde og frem for alt faglig stolthed. I dag fejrede vi de stolte nørder, og vinderne blev:

Vinderne af DM i Fagene 2016/17 er:

Danmarksmesteren i dansk:
Lucas Toft, 9. B fra Stolpedalsskolen i Aalborg

Danmarksmesteren i matematik:
Yang Li, 9. A på Korsager Skole i København

Danmarksmesteren i idræt:
Tobias Nis Johannesen, 9. B på Rathlouskolen I Odder

Danmarks bedste hold:
9.F Campus fra Campusskolen i Ringsted

Regionale mestre Nordjylland:

Dansk: Lucas Toft, 9. B fra Stolpedalsskolen i Aalborg
Matematik: Viktor Hjorth, 8. C Gug skole i Aalborg
Idræt: Mikkel Karlov Nielsen, 8. C Gug skole i Aalborg
Holdmestrene: ”The dream teamr”

Regionale mestre i Midtjylland:

Dansk: Therese Bundgaard, 9.B Rathlouskolen i Odder
Matematik: Ida Smidt-Jensen, 8B Lystrup Skole
IdrætKarl Vangsø Holmboe, 8.X Mårslet Skole
Holdmestrene: ”Alt i en hyldgård”

Regionale mestre i Sydjylland:

Dansk: Mathias Thomsen, Galle Design- & Idrætsefterskolen Skamling i Kolding
Matematik: Louis Carl Aagaard Schou, 8.A Ida Holsts Skole i Svendborg
Idræt: Caroline Søeborg Thisgaard, 8U-VI Bohrskolen, Vita i Esbjerg
Holdmestrene: ”Da vinchi”

Regionale mestre i Sjælland

Dansk: Patricia Thorsager Petersen, 8. B Borup skole, I Køge
Matematik: Mathias Askegaard Jensen, 9.Y Holmebækskolen i Køge
Idræt: Ida Korsholm, 8.I Skt. Josefs Skole i Roskilde
Holdmestrene: ”8.B SJS”

Regionale mestre i Hovedstaden

Dansk: Lia Borgen-Nielsen, 9.C Nørrebro Park Skole, København
MatematikYang Li, 9. A på Korsager Skole i København
Idræt: Alberthe W. Simonsen, 8I Nørre Fælled Skole i København
Holdmestrene: ”Holdet”

Der kommer billeder og video fra dagen her på siden de næste par uger, så følg med og se hvordan dagen gik. 

Husk du stadig er velkommen til at kontakte os på:info@dmifagene.dk eller på facebook.com/dmifagene

Vi glæder os til næste års DM i Fagene!


17. Januar 2017

Praktisk oplysninger til alle deltagerne

I går, mandag den 16. januar, sendte vi en mail til alle deltagerne med praktiske informationer. Der er både et brev til dine forældre og en flyer med en masse praktiske informationer. Hvis du er gået videre til de regionale mesterskaber, men IKKE har fået mailen med de praktiske oplysninger, så er det fordi den mailadrese vi har på dig ikke virker. Derfor skal du sende en mail til info@dmifagene.dk og skrive at du ikke har fået oplysningerne. Det er vigtigt vi kan få fat i dig. 

Du kan finde alle oplysningerne lige HER


18. November 2016

Skolekvalifikationen er forlænget til 30. november

Vi har besluttet at forlænge muligheden for at deltage i skolekvalifikationen til onsdag den 30. november. 
Held og lykke i DM i Fagene.


16. November 2016

Deltager I som hold?

Husk at når I deltager som hold, anbefaler vi at I er mellem 8 og 12 elever på et hold.

Hvis du kilkker på "Tilmelding" i menuen, kan du se, hvordan man opretter et hold, og hvordan man kommer igang med at deltage i skolekvalifikationen som hold.

Når I deltager i skolekvalifikationen, skal I være samlet om én computer, hvor I i fællesskab løser opgaverne. Opgaverne vil være blandede opgaver, hvor der både indgår dansk, matematik og idræt.


3. November 2016

Hvad er forskellen på træningsopgaver og skolekvalifikationsopgaven?

Er du forvirret over, hvad du skal gøre for at deltage i DM i Fagene? Så se her. Det er faktisk ret let!

Frem til den 18. november kan du deltage i skolekvalifikationen. Fra forsiden af dmifagene.dk kan du klikke på banneret "Deltag nu i Skolekvalifikationen". Det skal du gøre for at tage skolekvalifikationsopgaven, både hvis du deltager alene i dansk, matematik eller idræt, og hvis du deltager sammen med dit hold. Hvis du klarer det godt i skolekvalifikationen, går du videre til de regionale mesterskaber.

HUSK, at du kun kan deltage i skolekvalifikationen én gang. Derfor er det en god idé at øve dig med træningsopgaverne og ekspertrådene først, men det er ikke et krav.

Træningsopgaverne finder du også på forsiden af dmifagene.dk. Du kan øve dig i træningsopgaverne, så mange gange du vil. Du kan også se videoer med ekspertråd, der kan hjælpe dig med at blive klar til at tage skolekvalifikationsopgaven. Ekspertvideoerne finder du også på forsiden af dmifagene.dk.

Både træningsopgaver og ekspertråd er ikke et krav for at du kan gå videre i DM i Fagene, men det er skolekvalifikationsopgaven. Den skal du besvare for at have mulighed for at gå videre til de regionale mesterskaber i januar.

Har du spørgsmål, skal du bare ringe til vores hotline på: 70 22 06 33 eller sende os en mail på info@dmifagene.dk


2. November 2016

Vil du tjekke eller ændre dine oplysninger?

Hvis du gerne vil ændre nogle af dine oplysninger, f.eks. din e-mailadresse, så kan du gøre, det ved at klikke HER. Du skal logge ind -> Klikke på "DM i Fagene menu" og herefter "Brugeroplysninger".


28. oktober 2016

DM i Fagene er kickstartet

Onsdag den 26. oktober blev DM i Fagene kickstartet med en stor event på Nørre Fælled skole i København. I skolegården var der stillet tre fagstationer op. En for hver af de tre fag, dansk, matematik og idræt, som er de fag, man kan deltage i i årets mesterskaber. Elever fra skolens 8. klasser var inddelt på hold og dystede mod hinanden ved de tre fagstationer. I matematikstationen, skulle der sorterers forskellige slags pasta, ud fra kriterier, som pris, efterspørgsel osv. I Dansk skulle der laves en reklamevideo for én af de 17 FN verdensmål, og i Idræt blev der byggede med mælkekasser på tid.

Ud over eleverne deltog repræsentanter fra konsortiet bag DM i Fagene, og alle fik en smagsprøve på, hvordan de forskellige konkurrencer kommer til at se ud.

Foreningen Danske Skoleelever står i spidsen for DM i Fagene og formand Jens Vase er glad for, at der nu bliver sat fokus på de stolte nørder i skolen. ”Ofte er det ikke særligt sejt at være dygtig i skolen, og nogle steder bliver der ligefrem set ned på dem, der går op i, hvad de lærer i de forskellige fag. Derfor er jeg rigtig glad for initiativet til DM i Fagene. Jeg håber, at det kan være med til at sætte fokus på, at det faktisk er fedt at blive dygtigere i skolen.” siger Jens Vase.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby deltog også i eventet. I videoen kan du få et indtryk af stemningen fra dagen, og se interview med både undervisningsministeren og Jon Skålerud fra Dansk Supermarked. Dansk Supermarked er nemlig en af de virksomheder, som støtter op om DM i Fagene og bl.a. leverer cases til de regionale mesterskaber og landsmesterskabet.


24. oktober 2016

Så er skolekvalifikationen startet

I dag er skolekvalifikationen startet. Det betyder at du i de næste fire uger, helt frem til den 18. november, kan deltage i skolekvalifikationen. Du kan tage træningsopgaver, hvor du kan øve dig, og se videoer med ekspertråd og selvfølelig deltage i skolekvalifikationen.

Under menupunktet "Deltag NU!" kan du få gode råd i de såkaldte ekspertråd og øve dig med træmningsopgaverne. Når du føler dig helt klar, skal du klikke på banneret "Deltag i Skolekvalifikationen". Skolekvalifikationsopgaven tager lidt længere tid end træningsopgaverne. Et godt råd er, at du gør dig umage, da du kun kan tage skolekvalifikationsopgaven én gang. Hvis du klarer dig godt i skolekvalifikationsopgaven, går du videre til de regionale mesterskaber, som bliver afholdt i starten af januar.


15. september 2016

Bliv Frontløberelev og deltag i konkurrencen om fede præmier 

Som frontløberelev skal du få dine klassekammerater og andre elever fra din skole til at tilmelde sig DM i Fagene. Du er i konkurrence med andre frontløberelever om at få flest til at tilmelde sig. Der er fede præmier på højkant.

Hvis du synes, det lyder fedt, så skriv en mail med dit navn, klasse og mobiltelefon nr. til info@dmifagene.dk - skriv "frontløberelev" i emnefeltet.

Sidste frist for at tilmelde sig som frontløberelev er mandag den 24. oktober.


1. september 2016

Hvordan tilmelder man sig som hold? 

Det er et spørgsmål, vi får fra mange. Det er faktisk ret let.

Se hvordan du opretter et hold, og hvordan du tilmelder dig et hold, der allerede er oprettet HER