Podcast - DSECast

  • DSEcast Sæson 2, Episode 1! by DSECast
    Johannes, Toke og Miranda laver deres allerførste podcast, og får snakket om hvad DSE egentligt har gang i for tiden!
    Oprettet: 2014-08-18 11:31:10
  • DSEcast 4 - Sæson afslutning by DSEcast
    Emma, Karina, Alfred og Rasmus er samlet for sidste gang for at mindes de gode tider, køre fuldstændig af sporet og blive ramt lige i følelserne
    Oprettet: 2014-06-25 13:53:42
Udskriv

Islam på skemaet i 1. klasse

For skolebørn i de mindre klasser i skoler landet over, handler religionsundervisningen ikke længere kun om historier fra Bibelen.


Blandt andet på søndervangsskolen i Århus, hvor de, på trods af at de ifølge læseplanen kun skal have om kristendommen, i 1. klasse er begyndt at introducere andre religioner.
Skoleleder Rani Hørlyck siger:
»Det handler ikke om at lefle for børn med en anden tro end kristendommen. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barn, og vi har 80 pct. børn med muslimsk baggrund. De er begejstrede for, at de kan bruge deres egne erfaringer i faget kristendom,« siger hun.
Inddrager andre religioner
Samme holdning har bl.a. Lise Egholm fra Rådmandsgade Skole og Peter Aksten fra Nørrebro Park Skole i København.
John Rydahl, der er formand for Religionslærerforeningen, vurderer, at det i dag er udbredt at undervise i andre religioner i de små klasser. Han henviser til, at der de seneste år er dukket flere lærebøger op, som inddrager både kristendom og andre religioner, og som henvender sig til undervisning i de små klasser.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har ikke noget imod, at skolerne underviser i andre religioner i 1. klasse, så længe de lever op til læseplanen
, som bl.a. foreskriver, at eleverne i de små klasser skal høre fortællinger fra Bibelen og kende salmer.