Om DSE

Danske Skoleelever (DSE) er en partipolitisk uafhængig interesseorganisation for skoleelever i Danmark. Organisationens formål er at skabe 'Det gode skoleliv' gennem en organisation 'Af og for elever'. DSE varetager elevernes interesser overfor politikere, presse og interessenter på skoleområdet. Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 70 22 00 33 eller på mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vision

Danske Skolelevers vision er, at alle skoleelever er organiseret i Danske Skoleelever. Organisation er garant for, at elevernes interesser bliver varetaget optimalt.
 
Dette skal tilvejebringe en grunduddannelse, der tager størst mulig hensyn til elevernes indlæring, trivsel og engagement. Danske Skoleelever vil via demokratisk inddragelse sikre elevernes indflydelse på skolerne.
 
Danske Skoleelever understøtter derfor elevernes deltagelse i og forståelse af demokrati, der ruster dem til aktive medborgere.

Mission

Danske Skoleelever vil sikre det gode skoleliv for alle, via en række værdier og principper: demokrati og indflydelse, af og for elever samt tværpolitisk interessevaretagelse.
 
Organisationens arbejde er kendetegnet ved 3 områder:
Politisk synlighed, organisatorisk forankring og økonomisk vækst.
  • Synligheden sikrer, at såvel skolens, kommunens som samfundets dagsorden påvirkes af Danske Skoleelevers værdier om det gode skoleliv for alle.
  • Den organisatoriske forankring engagerer elever i demokratiske fællesskaber og medvirker til at udvikle og forme elevrådsarbejdet og elevernes interessevaretagelse. Herigennem styrkes organisationens fundament og struktur.
  • Økonomisk vækst skal sikre organisationens slagkraft og give mulighed for igangsættelse af en bred vifte af aktiviteter. Et godt økonomisk fundament skal sikre foreningens pondus i politiske sager og mulighed for at sprede kendskabet til organisationen og dens værdier.