Udskriv

Elever kalder til værdikamp om grundskolen

Ti banebrydende forslag til et opgør med klasseundervisningen, som vi har kendt den de seneste halvtreds år, lanceres dags dato på en storslået konference på Christiansborg – School Summit 2012. Eleverne kalder til værdikamp om grundskolen.

”Vi fokuserer konstant på minimale ændringer af grundskolen, fordi politikerne ikke tør tage et opgør med den traditionelle klasseundervisning. Men sandheden er at vi ikke har ændret noget fundamentalt ved undervisningens format i meget, meget lang tid. Derfor er der brug for en debat om værdierne, vi skal bygge skolen på – og kontroversielle forslag til hvordan de udmøntes,” siger Vera Rosenbeck, formand for Danske Skoleelever.

Organisationen lancerer i dag, på School Summit 2012 det politiske debatoplæg ”Elevernes Værdikamp” som indeholder 10 forslag til hvordan grundskolen kan gøre op med de traditionelle normer.  

I det politiske oplæg foreslår eleverne således bl.a. at:
•    Elever sammensætter eget skema
•    Der skabes holddeling efter kompetencer  
•    9. klasses elever skal undervise

”Skolestrukturen er i øjeblikket alt for rigid, vi har brug for at gøre nogle rammer mere flydende. Det giver for eksempel ikke nødvendigvis mening at tro, at alder og viden følges ad igennem hele skolegangen - og det er en gammeldags idé, at alle elever skal have lige stor opmærksomhed på alle fag,” siger Vera Rosenbeck.

Til konferencen mødes Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini og Ellen Trane Nørby i en værdikamp om skolen, hvor de skal duellere på tre emner: rummelighed, inddragelse og personlig udvikling. Kommunalpolitikere, folketingsmedlemmer, større interesseorganisationer og elever udgør deltagerne til Danske Skoleelevers School Summit 2012, som afholdes i Landstingssalen på Christiansborg d. 3. maj 2012 fra kl. 10.00 – 14.00.